sosialiala, toimintaympäristö, kyberturvallisuus, logistiikka, Ajankohtaista, Yritykset

Alueellinen maanpuolustuskurssi sosiaali- ja terveysalan yrityksille ja toimijoille

Etelä-Suomen aluehallintovirasto yhdessä Huoltovarmuuskeskuksen ja Helsingin seudun kauppakamarin kanssa ovat kehittäneet yhden päivän mittaisen alueellisen maanpuolustuksen erikoiskurssin. Kurssi on kohdistettu sosiaali- ja terveydenhuoltoalan, siihen liittyvien ICT-palvelujen ja logistiikan palveluntuottajille. Tilaisuuden teemana on muuttuva toimintaympäristö.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto yhdessä Huoltovarmuuskeskuksen ja Helsingin seudun kauppakamarin kanssa ovat kehittäneet yhden päivän mittaisen alueellisen maanpuolustuksen erikoiskurssin. Kurssi on kohdistettu sosiaali- ja terveydenhuoltoalan, siihen liittyvien ICT-palvelujen ja logistiikan palveluntuottajille.

Kurssi on laadittu niitä henkilöitä varten, jotka vastaavat organisaationsa jatkuvuudesta tai varautumisesta joko täysipäiväisesti tai oman toimen ohella. Jos et vastaa jatkuvuudesta tai varautumisesta ole ystävällinen ja välitä tämä kutsu organisaatiosi näistä vastaavalle henkilölle.

Aihealueina kurssilla ovat maanpuolustukseen ja huoltovarmuuteen liittyvien näkökohtien lisäksi muun muassa yhteiskuntaan kohdistuvat kyberuhat ja sosiaalialalle kohdistuvat varautumisvaatimukset. Millaisia vaatimuksia alan toimijoilta tullaan jatkossa edellyttämään?

Kurssi on erinomainen mahdollisuus päivittää mitä alan toimijoiden tulee hallita jatkuvuuden osalta, millaisia uhkia niihin kohdistuu ja mitä yritys voi tehdä parantaakseen jatkuvuuttaan. Kurssilla käsitellään esimerkein riskienhallintaa ja miten sen kautta voidaan jatkuvuuden hallintaa kehittää.

Erilaiset hybridi- ja kyberuhat ovat muuttaneet yhteiskuntaan kohdistuvien kriisien kehittymisen lyhyimmillään päiviin tai vielä lyhyempään reagointiaikaan. Miten yrityksen joka päivä toteutuva arjen jatkuvuus on yhteydessä maanpuolustukseen ja huoltovarmuuteen?

Kuulemme myös esimerkin isoon toimijaan kohdistuneesta ransomware -hyökkäyksestä ja sen toimintaan aiheuttamista seurauksista. Mitä hyökkäyksestä opittiin?

Kurssi on maksuton ja osallistujat suorittavat samalla yhden kertausharjoituspäivän. Osallistujamäärä on rajoitettu ja päätökset kutsuttavista tehdään Etelä-Suomen hallintoviraston toimesta marraskuussa.

Lisätietoja antavat:

Tommi Laurinen