kauppakamari, suhdanne, suhdannetilanne, suhdanneodotus, Ajankohtaista

Katse on suunnattava suhdannekuopan yli tulevaisuuteen

Helsingin seudun kauppakamarin puheenjohtaja, kauppaneuvos Matti Niemi avasi kevätkokouksen myönteisillä uutisilla, sillä talouden suhdannetilanne näyttää nyt valoisammalta. Elinkeinoelämälle suhdanteiden kirkastuminen tarkoittaa myös sitä, että on otettava uusi asenne ja suunnattava katse suhdannekuopan yli tulevaisuuteen.

Toukokuun alussa julkaistusta Elinkeinoelämän Keskusliiton suhdannebarometrista ilmeni, että myös yritysten lähiajan odotukset ovat kohentuneet.

-Uudellamaalla erityisesti teollisuuden näkymät ovat kirkastuneet aiemmasta. Kehitystä tukee rakennustuotannon jo vuosia jatkunut korkea kysyntä.  Palvelualoilla suhdannetilanne on heikompi, mutta kysynnän odotetaan kasvavan nopeasti, Niemi sanoi kevätkokouksen avauspuheessaan.

Myönteiset arviot lähitulevaisuudesta merkitsevät työvoiman käytön kasvua: sekä teollisuudessa ja rakentamisessa että palvelualoilla henkilökunnan määrän arvioidaan kasvavan.

-Nyt kun suhdanteet piristyvät, pitää elinkeinoelämän ottaa uusi asenne. Katse pois peruutuspeilistä ja varpaista: katse on suunnattava suhdannekuopan yli tulevaisuuteen, Niemi kannusti.

Niemi myös muistutti, että Helsingin seudun kilpailukyvyn ja vetovoimaisuuden parantaminen on tärkeä tehtävä sekä elinkeinoelämälle että seudun viranomaisille.

-Seudun kunnille ja pian uudessa muodossa aloittavalle Uudenmaan maakunnalle se on suorastaan velvollisuus. Tämän asian soisi olevan näinä viikkoina työnsä aloittavien uusien kunnanvaltuustojen strategioissa aivan ensi sijalla.