Kauppakamarin jäsenmäärä nousi ennätykseen – 6930 jäsentä

Helsingin seudun kauppakamarissa on nyt jäseniä enemmän kuin koskaan aiemmin. Viime vuoden lopussa jäsenyritysten määrä oli 6930.
Essi Lindqvist
Meeri Utti
FacebookTwitterLinkedInEmail

Helsingin seudun kauppakamari on sekä Suomen että Pohjoismaiden suurin kauppakamari.

–Hyvä kattavuus ja kasvava jäsenmäärä ovat kauppakamarin toiminnan perusedellytys. Suuri jäsenmäärä tuo volyymia palveluihimme, vipinää verkostoihin sekä voimaa vaikuttamiseen. Tänä vuonna olemme asettaneet jäsenmäärätavoitteeksi yli 7000 yritystä ja organisaatiota, kertoo kauppakamarin toimitusjohtaja Heikki J. Perälä.

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotena myös Helsingin seudun kauppakamari juhlistaa 100-vuotista taivaltaan. Kauppakamaritoiminta alkoi Suomessa, kun Helsingin kauppakamari perustetiin lokakuussa 1917. Helsingin kauppakamariyhdistykseen liittyi perustamiskokouksessa jopa 300 teollisuus-, kauppa-, liikenne- ja pankkialan yritystä.

–Kauppakamarin ainutlaatuisuus oli jo tuolloin, että se yhdisti talouselämän eri alat ja toimintamuodot. Tämä on kauppakamarin vahvuus myös siirryttäessä kohti seuraavaa 100 vuotta – juhlavuoden tunnuksemme onkin 100 vuotta tulevaisuutta, Perälä kertoo.

Suomi 100 vuotta -erikoisansiomerkki elinkeinoelämän puolesta tehdylle työlle

Juhlavuoden kunniaksi Keskuskauppakamari on myöntänyt ensimmäiset Suomi 100 vuotta -erikoisansiomerkit kymmenelle ansioituneelle yritysjohtajalle ja vaikuttajalle. Satavuotismerkillä palkitaan merkittävästä työstä yritysten, elinkeinoelämän ja isänmaan puolesta.

Palkittavista yrityksistä ja niiden johtajista kolme on Helsingin seudun kauppakamarin jäsentä:

Marianne Saarikko Janson, perustaja, lakipalveluyritys Fondia, Helsinki
Saarikko Janson on luonut uuden toimintamallin lakipalvelujen hankkimiseen ja onnistunut kasvattamaan yritystään kannattavasti.

Asko Schrey, toimitusjohtaja, Accountor, Helsinki
Schrey toimii suurimman suomalaisen taloushallintoyrityksen pääomistajana ja toimitusjohtajana. Hän on luotsannut yrityksen kovaan kansainvälistymisvauhtiin.

Ilkka Paananen, toimitusjohtaja, Supercell Oy, Helsinki
Paananen on menestynyt yrittäjä, innovaattori ja vienninedistäjä, joka on monipuolisesti mukana luomassa parempaa Suomea.