1000nuortajohtajaa, nuori, johtaja, johtajuus, yritys, yrittäjä, kauppakamari Ajankohtaista, Yritykset

Nuorelle johtajalle selvisi: kauppakamarissa ei vain pyöritetä byrokratiaa

Nuorkauppakamarien, kauppakamarien ja YES-verkoston Tuhat nuorta johtajaa -kampanja on näkynyt niin yrityksissä kuin kauppakamarin toimistolla. Kampanjassa nuori voi päivän aikana kokea, mitä johtajuus tänä päivänä on. Johtajat puolestaan saavat tilaisuuden pohtia omaa asemaansa ja kehittymistään johtajana.
Essi Lindqvist

Aalto yliopiston tietotekniikan toisen vuoden opiskelija, 22-vuotias Visa Pollari tutustui kauppakamarin toimintaan johtaja Saija Äikkään opastuksessa. Visa yllättyi myönteisesti tutustuttuaan kauppakamarin monipuoliseen toimintaan.

1000nuortajajohtajaa, kauppakamari, nuorkauppakamari, tuhat nuorta johtajaa, kampanja

Kauppakamarin johtaja Saija Äikäs sai sparraajakseen nuoren, johtaja-yrittäjän uraa suunnittelevan Visa Pollarin.

-Luulin, että kauppakamarissa vaan pyöritetään byrokratiaa. Nyt olen oppinut uutta niin kauppakamarista kuin kuullut todella paljon minua henkilökohtaisesti kiinnostavista asioista.

Johtajaksi Visa haluaa, sillä tehtävä antaa mahdollisuuden työstää itseään kiinnostavia projekteja.

-Ajatukseni on, että perustaisin jonkinlaisen startupin. Minua on aina kiinnostanut yrittäjyys, sillä mieluummin teen jotain omaa juttua kuin jonkun muun. Lisäksi haluan olla mukana projekteissa, jotka ovat uuden äärellä. Tällä hetkellä olen mukana Aalto yliopiston satelliittiprojektissa, joka on todella mielenkiintoinen, Visa kertoo.

1000nuortajohtaja,

Johtaja Pia Pakarisen, tulevan Helsingin apulaispormestarin työhön tutustui Alexandra Dahlberg Kulosaaren ruotsinkielisestä lukiosta.

Niin Visa kuin Saijakin kiittelevät innostavaa ja hyödyllistä konseptia, joka herättää uusia ajatuksia ja keskusteluja.

-Tuli ihanan innostunut olo itsellekin omasta duunista, kun sitä katsoi päivän ulkopuolisen silmin. Keskustelujen kautta syventyi myös oma suhde johtajan rooliin, Saija kertoi ja kannustaa muitakin johtajia viettämään työpäivän nuoren kanssa.

Mukana on toukokuussa noin 150 johtaja-opiskelijaparia. Tonni on tarkoitus saada täyteen marraskuussa, jolloin hanke huipentuu täyteen toteutukseensa.

Tuhat nuorta johtajaa -kampanja tuo yhteen nuoret ja johtajat

Kauppakamarien ja nuorkauppakamarien Tuhat nuorta johtajaa -kampanja tuo päiväksi yhteen nuoret ja johtajat. Kampanjassa nuori pääsee päiväksi mukaan johtajan arkeen – tutkimaan, kokemaan ja oppimaan, mitä johtajuus tänä päivänä on.

Kohderyhmänä on yrityksen johto- ja esimiestehtävissä tai verkostojen ja projektien vetovastuussa toimivat henkilöt. Johtajana annat osallistuvalle nuorelle esimerkin siitä, millaista johtajuutta ja taitoja työelämässä tarvitaan.

Nuoret ovat 17–24-vuotiaita opiskelijoita. Heille päivä on henkilökohtainen haaste ja mahdollisuus miettiä, mitä johtajuus tarkoittaa käytännössä ja millaisia taitoja työelämässä tarvitaan sekä saada eväitä oman työuransa rakentamiseen.

Miksi kannattaa lähteä mukaan kampanjaan?

• Matala kynnys osallistua: valmiit materiaalit ja lyhyt kesto
  • Tilaisuus itsensä haastamiseen ja omien ja yrityksesi toimintamallien pohtimiseen
  • Hyvä pohja rakentaa yhteistyötä alueen opiskelijoiden ja oppilaitosten kanssa sekä lisätä kiinnostusta yrityksesi toimialaan
  • Selkeä tapa osoittaa yrityksen yhteiskuntavastuuta ja mahdollisuus medianäkyvyyteen.

Lue lisää Tuhat nuorta johtajaa -kampanjasta ja ota haaste vastaan!

Ilmoittaudu mukaan ja vaikuta tulevaisuuden tekijöihin.