Kansainvälisyys, Yritykset

EntryPoint yhdistää yritykset ja kansainväliset osaajat

Mentorointiohjelmaan osallistuneista puolet oli mentoreita eli eri alojen ammattilaisia, joilla on pitkä ja vankka kokemus suomalaisesta työelämästä. Jokaisella oli mentoroitavanaan Suomessa tutkintoa suorittava tai vastavalmistunut kansainvälinen opiskelija. Mentoroitavat edustivat 28 eri kansallisuutta.

Mentorointiperiodi kesti kuusi kuukautta ja se koostui viidestä ryhmätapaamisesta, 15 yritysvierailusta ja työpajasta sekä sadoista mentoreiden ja mentoroitavien kahdenkeskisistä tapaamisista. Ohjelman aikana osallistujat tutustuivat suomalaisiin yrityksiin sekä osallistuivat työpajoihin, joissa teemoina olivat muun muassa yrittäjyys ja monikulttuurinen viestintä.

Palautteen mukaan tavoitteet saavutettiin hienosti.

– Mentorit arvioivat johtamistaitojensa ja sukupolvien välisen ymmärryksensä kehittyneen. Mentoroitavat puolestaan kokivat ammatillisten verkostojensa ja motivaationsa parantuneen. Lisäksi osallistujat kokivat viestintä- ja poikkikulttuuristen taitojensa kehittyneen, kertoo ohjelmasta vastaava Mentoring Progamme Officer Shania Shin.

EntryPoint-mentorointiohjelmaan pääsee vielä mukaan, sillä toinen periodi alkaa tulevana syksynä uusien mentoreiden ja mentoroitavien kanssa.

Viime syksynä aloittanut ja tänä keväänä päättynyt COME:n EntryPoint-mentorointiohjelma toi yhteen yhteensä 92 monikulttuurisuudesta kiinnostunutta mentoria ja mentoroitavaa. Ohjelma kohensi osallistujien johtamis- ja esimiestaitoja, kehitti monikulttuurista kommunikointia sekä laajensi ammatillisia verkostoja.

– Uutuutena on EntryPoint Plus-ohjelma, jossa asetelma käännetään päälaelleen: Suomessa asuvat kansainväliset ammattilaiset mentoroivat suomalaisia kansainvälisestä urasta haaveilevia korkeakouluopiskelijoita, Shin kertoo.

EntryPoint-mentorointiohjelma

• Vahvistaa yritysten ja Suomessa asuvien kansainvälisten opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden vuorovaikutusta ja kumppanuutta.
  • Tukee yritysten ja korkeakoulujen kykyä houkutella, rekrytoida ja johtaa monikulttuurista työvoimaa.
  • Toteuttajina kauppakamarin Chamber of Multicultural Enterprises (COME) -projekti sekä suomalaiset yritykset ja korkeakoulut.
  • EntryPoint-mentorointiohjelma jatkuu syksyllä, uutuutena EntryPoint Plus -ohjelma.

Lisätietoja: www.come2.fi

Kasvun esteet kumoon 100 päivässä

Kauppakamarissa käynnistyy syksyllä mentorointiohjelma,
joka on suunniteltu tiukasti yritysten näkökulmasta. Tulokset näkyvät heti viivan alla.

Kasvu 100 -ryhmämentoroinnin punai­sena lankana on tunnistaa ja ratkaista yrityksen tärkein kasvun este 100 päivässä.

– Osallistujat jaetaan pienryhmiin, joita yhdistää sama haaste. Yritykset sparraavat tapaamisissa toisiaan ja keskustelua vetää kokenut mentori. Osallistujat saavat siten vetoapua niin muilta yrityksiltä kuin mentoriltakin. Lisäksi koko ohjelman ajan asioita jalkautetaan omaan yritykseen, kertoo kauppakamarin palveluliiketoiminnan johtaja Antti-Pekka Hulkko.

Hän kannustaa yrityksiä hakemaan parhaan mahdollisen avun, sillä toiminnan muuttaminen on aina vaikeaa.

– Tavoitteiden täyttymisen kannalta ratkaisevassa asemassa ovat mentorit. Olemmekin todella panostaneet heidän valintaansa.

Mukaan on lupautunut esimerkiksi ohjelmistoyhtiö Futuricen perustaja Hanno Nevanlinna, joka on ollut rakentamassa start-up -yrityksestä kansainvälistä menestyjää ja Euroopan parasta työpaikkaa sekä valmentanut yrityksiä muun muassa palveluinnovaatioissa, yrityskulttuurin kehittämisessä ja digitalisaation hyödyntämisessä.

– Tuo yrityksesi kunnianhimoiselle kasvumatkalle, Hulkko kannustaa.