Kauppakamari, kauppakamarilehti.fi, länsiterminaali, länsisatama, matkustajasatama, Eurooppa Ajankohtaista, Vaikuttaminen

Länsisatama kasvanut Euroopan toiseksi vilkkaimmaksi matkustajasatamaksi

Helsingin sataman kautta lähteneiden ja saapuneiden matkustajamäärä kasvoi viime vuonna kolme prosenttia lähes 12 miljoonaan.
Essi Lindqvist
Helsingin Satama Oy
FacebookTwitterLinkedInEmail

Suurin osa laivaliikenteen matkustajista on suomalaisia ja toiseksi suurin osa virolaisia. Muissa maissa, erityisesti Aasiassa asuvien matkustajien määrä on kuitenkin kasvanut nopeasti.

Helsingin ja Tallinnan välisen liikenteen osuus matkustajista oli 73 prosenttia. Tällä vuosikymmenellä Helsingin ja Tallinnan välinen liikenne on kasvanut keskimäärin 4,5 prosenttia vuodessa.

Länsisatama, Länsiterminaali 2, liikenneruuhka, matkustajaliikenne, turisti, turismi,

– Länsisatama on jo Euroopan toiseksi vilkkain matkustajasatama Britannian Doverin jälkeen. Erityisesti työmatkaliikenne Helsingin ja Tallinnan välillä on voimakkaassa kasvussa, ja työvoimaa liikkuu molempiin suuntiin. Uuden Länsiterminaali 2:n valmistuttua matkustajamäärien voidaan odottaa kasvavan yhä nopeammin kuluvan vuoden aikana, uskoo Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Pia Pakarinen.

Helsingin Länsisataman liikenneyhteyksiä parannettava nopeasti

Varustamot Eckerö Line ja Tallink Silja sekä Helsingin seudun kauppakamari kiirehtivät Länsisatamaan johtavan katuverkon kehittämistä. Länsiterminaalia käyttää 6,6 miljoonaa matkustajaa ja 1,3 miljoonaa ajoneuvoa vuodessa. Liikenne ruuhkautuu ajoittain pahasti.

-Kun Jätkäsaareen muuttaa uusia asukkaita ja matkustajaliikenne kasvaa, on edessä entistä pahempia ongelmia. Katuverkon liikennejärjestelyjä on parannettava nopeasti, sanoo Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Heikki J. Perälä.

Lue lisää Länsisataman liikennehaasteista.