yritys, kansainvälistyminen, kasvu, kasvuyritys, Team Finland, Tekes, Enterprise Europe Network Kansainvälisyys, Yritykset

Tekes tarjoaa rahoitusmahdollisuuksia kasvuun ja kansainvälistymiseen

Tekes rahoittaa kasvua ja kansainvälistymistä hamuavia yrityksiä. Vuoden alussa lanseerattiin uusi Kansainvälistymisen kasvupaketti.
Noona Bäckgren
FacebookTwitterLinkedInEmail

Se huomioi erikokoisten yritysten tarpeet start-upeista jo pidempään markkinoilla olleisiin suuryrityksiin. Pakettiin kuuluu viisi erilaista ohjelmaa, jotka on tarkoitettu avittamaan yrityksen kasvua ja uudistumista innovaatiotoiminnalla, kertoi Innovaatiorahoituskeskus Tekesin asiakaskokemusjohtaja Minna Suutari Enterprise Europe Networkin Rahoitusmahdollisuuksia kansainvälistymiseen ja kasvuun -tilaisuudessa.

Kasvupaketin ohjelmien avulla yritys voi vaikka vain rahoittaa osallistumisen messuille tai pyrkiä suurempiin uudistuksiin esimerkiksi digitalisaation kautta.

– Meillä on useita erilaisia rahoitusmahdollisuuksia 5000 euron Innovaatiosetelistä jopa 100 000 euron Kiito-rahoitukseen, jonka voimin firma voi vaihtaa suuntaa muutostilanteessa.

Startup-yrityksille räätälöitiin Tempo-rahoitus

Sen tarkoitus on varmistaa, että suunnitelmat menevät oikein ennen kuin rynnistetään kansainvälisille markkinoille.

– Yritys voi testata palvelunsa tai konseptinsa toimivuutta ja hankkia palautetta siitä, onko sille todella kysyntää. Testissä on tuotteen ensimmäinen versio, jonka avulla haetaan markkinaymmärrystä, Suutari sanoi.

Hiukan sama idea on Team Finland Explorer -rahoituksessa. Taustalla on ajatus auttaa nopeaa selvitystyötä tilanteessa, jossa tarvitaan tietoa aivan uudesta vientimarkkinasta. Rahoituksella voi ostaa ulkopuolisia palveluja, joiden kautta kartoittaa tilannetta.

Viime vuonna Tekes jakoi rahaa 467 miljoonaa euroa, ja yli puolet saapuneista hakemuksista sai myönteisen päätöksen. Vaikka Tekesissä on tiedossa ensi vuoden alussa muutoksia, ne eivät asiakkaan kannalta vaikuta mitenkään.

Tekes yhdistyy Finpron kanssa ja aloittaa 2018 nimellä Business Finland.

– Asiakkaaksemme pääsee helpoiten siten, että täyttää Team Finland -yhteydenottolomakkeen, jossa voi kertoa ideastaan ja suunnitelmistaan. Sen kautta asia osataan ohjata heti oikealle asiantuntijalle, Suutari vinkkasi.

Finnpartnership ja Finnfund auttavat kehitysmaista kiinnostuneita

Tapahtumassa puhuivat myös ulkoasiainministeriön rahoittaman Finnpartnershipin analyytikko Noora Piri ja kehitysrahoitusyhtiö Finnfundin apulaisjohtaja Mikko Kuuskoski.

Finnpartnershipin kautta yritys voi hakea esimerkiksi rahallista tukea, jos tavoitteena on kehitysmaahan suuntautuvan pitkäaikaisen liiketoiminnan harjoittaminen. Tarjolla on tämän lisäksi Matchmaking-palvelu, joka tuo yhteen kehitysmaissa toimivat ja suomalaisyritykset.

– Tälläkin hetkellä 300 kannattavaa yritystä etsii suomalaispartneria, Piri kertoi.

Finnfund antaa riskirahoitusta yritysten taloudellisesti kannattaviin investointeihin kehittyvissä maissa. Toimialueena on myös Venäjä.

– Toimialaa tunteva kumppani on meille hyvin tärkeä asia, sillä olemme finanssisijoittaja emmekä voi olla joka toimialan asiantuntijoita, Kuuskoski huomautti.

Rahoitusmahdollisuuksia kansainvälistymiseen ja kasvuun -tilaisuudet:

enterprise europe network, EEN, logo, Helsingin seudun kauppakamari

EU-rahoitusohjelmat

11.5. klo 8.45-12.00

Eurooppasali, Malminkatu 16, Helsinki

Ilmoittaudu!

Uusia välineitä viennin rahoitukseen

1.6. klo 8.00-11.30

Helsingin seudun kauppakamari, Koulutustila Metropoli

Kalevankatu 12, Helsinki

Ilmoittaudu!

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja kaikille yrityksille avoimia!