Anni Vepsäläinen Helsingin seudun kauppakamarin puheenjohtajaksi 1

Anni Vepsäläinen Helsingin seudun kauppakamarin puheenjohtajaksi

Helsingin seudun kauppakamarin uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Suomen Messujen toimitusjohtaja Anni Vepsäläinen. Varapuheenjohtajiksi valittiin Kalevala Koru Oy:n toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen, Fredman Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Peter Fredman sekä Tamro Oyj:n toimitusjohtaja Kai Kaasalainen.
Meeri Utti

Tuoreen puheenjohtajan Anni Vepsäläisen perusviesti kauppakamarin jäsenille on selvä:

-Helsingin seudun tiivistyminen, kunta- ja virastorajojen asteittainen poistuminen, alueen kilpailukyky ja elinvoima ovat myös laitamilla toimivien yritysten etu. Kauppakamarin jäsen on osa tätä metropoliverkostoa, joka tarjoaa arvokkaita kontakteja ja koulutusta, Vepsäläinen sanoo.

Hänen mielestään Helsingin seudulla on kaikki mahdollisuudet nousta yhdeksi Euroopan kiinnostavimmista vaihtoehdoista, kun yritykset kartoittavat uusia potentiaalisia sijaintipaikkoja.

-Menestyminen kuitenkin edellyttää seudun kunnilta, kaupungeilta ja elinkeinoelämältä entistä laajempaa yksituumaisuutta ja byrokratian rajat ylittävää yhteistyötä. Eikä markkinointia ja lobbaamistakaan sovi unohtaa.

Kauppakamarin uudella puheenjohtajalla on monipuolinen osaamistausta.  Vuosikymmenten saatossa Anni Vepsäläinen on ehtinyt kerätä kokemusta muun muassa kansainväliseltä ICT-sektorilta, johdon konsultoinnista sekä yksityisestä terveydenhuollosta. Suomen Messujen toimitusjohtajaksi hänet nimitettiin 2014.  Lisänä ovat lukuisat hallitusjäsenyydet sekä yrityksissä että toimialaliitoissa.

-Uskon, että monipuolinen tausta auttaa näkemään asioita paitsi eri toimialojen myös pk-yritysten näkökulmasta. Terveydenhuollon tuntemuksesta on puolestaan hyötyä sote-kiemuroissa.

Matti Niemi: Lämpimät kiitokset!

Uusi puheenjohtaja Anni Vepsäläinen seuraa puheenjohtajana HOK-Elannon toimitusjohtaja, kauppaneuvos Matti Niemeä, joka jää vuodenvaihteessa eläkkeelle Helsingin Osuuskauppa Elannon palveluksesta.

kauppakamari 100 vuotta, sata vuotta, Helsingin seudun kauppakamari

Matti Niemi luotsasi Helsingin seudun kauppakamaria sen 100-vuotisjjuhlavuonna. Juhlia vietetiin elokuussa Finlandiatalolla.

-Olen saanut toimia kauppakamarin puheenjohtajana kohta kahden mielenkiintoisen vuoden ajan. Tänä aikana kauppakamari on toteuttanut monta operaatiota, joilla korostetaan yritysten yhteiskunnallista merkitystä, Niemi sanoi kauppakamarin syyskokouksessa.

-Toiminta kauppakamarissa on ollut antoisaa juuri siksi, että kauppakamari yhdistää eri aloilla toimivat, erikokoiset ja taustoiltaan hyvin erilaiset yritykset. Lukuisat yritysjohtajat antavat kauppakamarin tehtävissä aikaansa ja osaamistaan elinkeinoelämän yhteisten tavoitteiden edistämiseen.