Anni Vepsäläinen jatkaa kauppakamarin puheenjohtajana

Anni Vepsäläinen jatkaa kauppakamarin puheenjohtajana

Syyskokous valitsi yksimielisesti Suomen Messujen toimitusjohtajan Anni Vepsäläisen jatkamaan ensi vuonna Helsingin seudun kauppakamarin puheenjohtajana.
Essi Lindqvist

Tiistaina 13.11.2018 järjestetyssä Helsingin seudun kauppakamarin syyskokouksessa varapuheenjohtajiksi valittiin uudelleen Fredman Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Peter Fredman sekä Tamro Oyj:n toimitusjohtaja Kai Kaasalainen.

Uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Sato Oyj:n toimitusjohtaja Saku Sipola.

Lindtman: Suomen suurin kilpailukyvyn haaste on koulutustason lasku

EU:n kilpailykyvyn suurin haaste on nyt Italia. Ollaan taas siinä tilanteessa kuin on oltu aiemminkin ongelmamaiden kanssa, kokousesitelmän pitänyt kansanedustaja Antti Lindtman (sd.) sanoi.

Kokousesitelmän pitänyt kansanedustaja, Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman (sd.) puhui Suomen kilpailukyvyn haasteista 2020-luvulla.

– Tähän voi antaa hyvin yksinkertaisen vastauksen: suomalaisten koulutustason nousu on pysähtynyt. Eikä tilannetta suinkaan helpota se, että matalasti koulutettujen työllisyys on heikko. Erityisesti nuorten ja varhaiskeski-ikäisisten koulutustaso laskee.

Mitä siis on tehtävä? Sdp on laatinut viiden kohdan uudistuslistan 2020-luvun työllisyyden ja tasa-arvon lisäämiseksi: perhevapaajärjestelmän uudistus, sosiaaliturvauudistus, työllisyyttä tukeva verouudistus, varhaiskasvatusuudistus ja oppivelvollisuuden pidentäminen.

– Työssäkäynnin oltava aina kannattavampaa kuin sosiaalituilla eläminen. Tähän kannustaisi rajaveroasteen lasku. Toki rahoituksesta tulee haaste, mutta järjestelmän yksinkertaistaminen on kuitenkin järkevää.

Alueellinen kohtaanto-ongelma on todellinen

Kasvu tapahtuu kaupungeissa, mikä edellyttää merkittäviä infra ja asuntorakentamispanostuksia.

– Kaupunkien ja valtion asuntokaavoituksen ja liikenneinvestointien kytkeminen yhteisin sopimuksin on toiminut. Tätä politiikkaa on edelleen vahvistettava, Lindtman sanoi.

– Työvoiman liikkuvuus ja ilmastotavoitteet edellyttävät toimivia joukkoliikenneyhteyksiä kaupunkien välillä ja kaupunkiseutujen sisällä, erityisesti raideliikennettä. Ne luovat kasvukäytäviä.