kauppakamarilehti.fi, Kasvu Open, kasvuyritys Ajankohtaista, Yritykset

Datapartner Oy:n kasvusuunnitelma vakuutti KasvuOpen-tuomariston Itä-Uudellamaalla

Itä-Uudenmaan yrityksille suunnatun kasvuohjelman, Itä-Uudenmaan Kasvupolun, voittajaksi on valittu Datapartner Oy. Kunniamaininnan sai Oy Pace 1 Tools. Porvoolaisyritykset etenevät valtakunnalliseen Kasvu Openin finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset start again ja start up -sarjoissa.
Kasvun Roihu

Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 kasvuhaluisen yrityksen joukosta, jotka seulottiin kahden päivän sparrausprosessiin 36 hakijasta.

Datapartner kehittää ja myy taloussuunnittelun ohjelmistoja. Yritys tarjoaa myös koulutus- ja konsultointipalveluita ohjelmiin liittyen.

– Tämä antaa lisämotivaatiota kansainvälistymiseen, totesi Datapartner Oy:n toimitusjohtaja Jens Westerbladh tuoreeltaan voiton varmistuttua. Yrityksellä on tällä hetkellä tytäryhtiö Ruotsissa ja yli 30 paikallista edustajaa eri maissa.

Tuomariston mukaan Datapartnereilla on globaalisti skaalautuva tuote, jonka uskotaan tuovan ratkaisuja yritysten entistä ajankohtaisempiin globaalin kilpailun tuomiin kilpailukykyhaasteisiin. Tuotteet ovat helposti monistettavissa ja muokattavissa toimialasta riippumatta. Kasvusuunnitelman toteutuessa Datapartner Oy:stä uskotaan tulevan merkittävä yritysten kansainvälistymisen sparraaja ja tuki.

Oy Pace 1 Tools Ltd kehittää ja valmistaa koneita ja työkaluja hydrauliikkasektorille. Tuomariston mukaan yrityksellä on vahva tuote ja selkeää kansainvälistymispotentiaalia. Yrityksellä on hyvä asenne tekemiseen sekä konkreettiset suunnitelmat uusien kokonaisten tuoteperheiden luomiseen ja työmenetelmien kehittämiseen. Hieman asiakaskeskeisempi ja viestinnällisesti selkeämpi malli olisi voinut viedä yrityksen jopa voittoon saakka.

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Ansa Production Oy, Be Limitless Oy, Mergus Yacht Trans Oy, Osuuskunta Lilith ja YEEA Porvoosta, Koti- ja hoivapalvelut Hyvinvointia Kotiin Oy Lappeenrannasta, Mecanil Oy Ab ja Tsacon Oy Loviisasta, Oy Skandinavian Food And Bakery Ab ja Rex Nordic Oy Sipoosta, Smartwatcher Oy Vantaalta, Petcoff Oy Iitistä ja Uusi Kaupunki Kollektiivi Oy Helsingistä.

Tuomaristoon kuuluivat Fredrik Pressler ja Peter Backman (Posintra), Lena Forsström (Nordea), Esko Viinikainen (Porvoon Yrityslaskenta Oy), Gustaf Forsberg (Helsingin seudun kauppakamari), Petri Graeffe (Uudenmaan Yrittäjät), Jari Wetterstrand (Point College), Niko Pihlman (Neste Oyj), Janine Henriksson (Loviisan Yrittäjät) ja Aleksi Uusitalo (Strömforsin Yrityspuisto Oy).

Voittaja ja kunniamaininnan saaja etenevät valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin, joka järjestetään 26.-27.10.2016 Jyväskylässä. Valtakunnalliseen finaaliin pääsee kaikkiaan 80 yritystä kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 25.

Kasvu Open on Suomen suurin yritysten kasvun sparrausohjelma, joka tukee pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä maksutta ympäri Suomen ja eri toimialoilla. Mukana on tänä vuonna yhteensä 375 yritystä ja yli 950 Suomen liike-elämän huippua. Vuosi huipentuu Kasvu Open Karnevaaliin 26.-27.10, jossa 80 finalistin joukosta valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset.