A Gridissä, Saija Äikäs, työvoiman puute Ajankohtaista, Kansainvälisyys, Yritykset

Espoon toimisto muutti pöhinän ytimeen

Kauppakamarin Espoon toimisto on muuttanut kasvuyrityskeskus A Gridiin Otaniemessä.
Matti Remes

Osoitteesta Otakaari 5 löytyvät jatkossa kaikki yritysten tarvitsemat palvelut, sillä siellä toimivat myös TE-toimisto, Omnian Yrityspalvelut, Espoo Marketing ja Espoon kaupungin elinkeinotoimi.

Yrityspalvelujen superkeskittymän täydentävät taloon muuttavat uusyrityskeskus YritysEspoo ja Espoon Yrittäjät.

Kauppakamarin Espoon toimiston johtaja Saija Äikäs sanoo, että A Grid tarjoaa espoolaisille ja lähikuntien yrittäjille entistä sujuvammat palvelut.

– Toimintaympäristö ja yrityskenttä ovat jatkuvassa muutoksessa, joten kauppakamarikin uudistuu ja tarjoaa jäsenilleen entistä monipuolisempia palveluja.

Yrityksiä palvellaan yhden luukun periaatteella. Yrityksiä tukevat palvelut ovat olleet aiemmin hajallaan eri puolilla Espoota, mikä on hankaloittanut asiointia ja tiedon saantia.

A Gridissä voi hoitaa monta asiaa ja tapaamista yhdellä käynnillä

Otaniemeen on nyt muotoutumassa uusi palvelumalli Business Espoo, josta yritys saa kaiken tarvitsemansa. Yhdellä käynnillä voi hoitaa monta asiaa ja tapaamista, Äikäs toteaa ja rohkaisee yrityksiä käyttämään palveluita aktiivisesti.

A Gridissä on tilaa tapahtumille ja tilaisuuksille

A Grid tarjoaa myös hyvät tilat erilaisten tapahtumien ja koulutuksen järjestämiseen. Kauppakamarin koulutus- ja verkostoitumistilaisuuksien ohella esimerkiksi Espoon kaupunki järjestää Bisnestreffit-BisnesDates -tilaisuuksia.

A Gridissä toimii yrityskiihdyttämö Aalto Start-Up Center sekä useita startup-yrityksiä ja yhteisöjä,
esimerkiksi Reaktor Space Lab ja Euroopan avaruusjärjestö ESA.

– Kasvuyritykset ja kansainväliset toimijat tuovat taloon omanlaisensa pöhinän.

Työvoiman puute rajoittaa espoolaisten yritysten kasvua

Kauppakamari ei vain tarjoa hyödyllistä palveluita jäsenilleen, vaan myös vaikuttaa aktiivi

A Gridissä, Saija Äikäs, työvoiman puute

Kauppakamari tekee työvoima- ja koulutusasioissa yhteistyötä Espoon kaupungin elinkeinoyksikön, alueen oppilaitosten, YritysEspoon sekä Uudenmaan TE-toimiston kanssa, kertoo johtaja Saija Äikäs.

sesti Espoon ja lähikuntien elinkeino­politiikkaan.

Yksi ajankohtaisimmista teemoista ovat liikenneyhteydet, sillä Länsimetron jatke ja pikaraitiotielinja Raide-Jokeri luovat uusia elinkeinokeskittymiä.

– Työvoiman liikkuminen on järjestettävä mahdollisimman sujuvaksi. Samalla tarvitaan asuntopolitiikkaa, joka helpottaa uusien ihmisten asettumista kaupunkiin, sanoo johtaja
Saija Äikäs.

Toinen keskeinen vaikuttamisalue on koulutus, sillä osaavan työvoiman saatavuus uhkaa rajoittaa yritysten kasvua.

– Työvoimaa on kyllä saatavilla, mutta se ei ole sellaista, jota yritykset tarvitsevat. Siksi koulutusta on uudistettava vastaamaan yritysten tarpeita. Myös maahanmuuttajien työllistymistä on edistettävä.