kasvupolku, kasvuyritys, Ajankohtaista, Yritykset

Musiikkielämyksillä voittoon

Pääkaupunkiseudun yrityksille suunnatun kasvuohjelman, Pääkaupunkiseudun Kasvupolun, voittajaksi on valittu moniaistisia musiikkielämyksiä tuottava Flexound Systems Oy Espoosta. Kunniamaininnan sai Psykoterapiakeskus Vastaamo Oy Helsingistä.
Pia Pakarinen
Kasvu Open

Yritykset etenevät valtakunnalliseen Kasvu Openin finaaliin, jossa valitaan Suomen parhaat kasvuyritykset start again ja start up -sarjoissa. Valinnat tehtiin kaikkiaan 15 yrityksen joukosta, jotka puolestaan seulottiin kahden päivän sparrausprosessiin 71 hakijasta.

-Kasvupolulle hakeneiden yritysten taso oli tänä vuonna ennätysmäisen korkea. Jokaisella kasvusparraukseen päässeellä yrityksellä on realistiset mahdollisuudet kasvuun, menestykseen ja kansainvälistymiseen, kertoo tuomariston puheenjohtaja, kauppakamarin johtaja Pia Pakarinen.

Voittajilla alansa mullistavaa ajattelua

Flexound Systems Oy:n toimitusjohtaja Mervi Heinaron napakka pitchaus teki vaikutuksen sekä tuomaristoon että loppukilpailun yleisön. Flexoundin uniikki äänituntumateknologia ja edustava esiintyminen ennustavat tuomariston mukaan hyvää menestystä valtakunnallisessa Kasvu Open -finaalissa syksyllä.

Yrityksellä on kokenut tiimi, jolla on toimintaa jo viidessä maassa. Tuotteen kehittäminen lähti liikkeelle autistisista lapsista, mutta nyt se on kaikkien saatavilla:

-Miksi pelkästään kuuntelisit ääntä, kun sen voi myös tuntea? Miltä tuntuu esimerkiksi halata omaa suosikkibändiä, kysyy Mervi Heinaro.

Tuotteella on vahvaa kansainvälistymispotentiaalia.

–Heillä on tuote, jonka haluamme nähdä jokaisessa autossa, elokuvateatterissa ja tuolissa. Tämä vetoaa tunteisiin. Tuomaristo uskoo menestykseen ja käytön yleistymiseen viihdealalla, Pakarinen kiteyttää.

kauppakamarilehti.fi, Kasvu Open, Kasvupolku

PK-seudun Kasvupolulla palkittiin Flexoundin toimitusjohtaja Mervi Heinaro. Kunniamaininnan pokkasi Vastaamon toimitusjohtaja Ville Tapio.

Kunniamaininnan saaja, Psykoterapiakeskus Vastaamo Oy, kehittää Suomen suurinta psykoterapiakeskusten verkostoa. Tuomariston mukaan yrityksellä on hienosti tuotteistettu konsepti, jonka digitaalinen markkinointi on onnistunut.

–Yrityksellä on pyrkimys muuttaa oman toimialaansa toimintalogiikkaa, mikä tekee siitä eräänlaisen psykoterapiapalveluiden Onnibussin, Pakarinen kuvaa.

Asiantuntijoiden kahden päivän maksuttoman sparrauksen saivat myös Yonoton Oy ja WellCast Oy Espoosta, 123TEA, Cleac, Juha Toivanen Oy/Classic Pizza Restaurant/Hangon Makaronitehdas Oy, Marina Housing Oy, Suomen Fysiogeriatria Oy, Oneiric Oy ja Witrafi Oy Helsingistä sekä Angular Velocity Oy, Duolog Oy, Haituva Innovations Oy ja Suomen LVIS- Suunnittelu Oy Vantaalta.

Voittaja ja kunniamaininnan saaja etenevät valtakunnalliseen finaaliin, Kasvu Open Karnevaaliin, joka järjestetään 26.-27.10.2016 Jyväskylässä. Valtakunnalliseen finaaliin pääsee kaikkiaan 80 yritystä kasvupoluilta, joita järjestetään tänä vuonna eri toimialoilla ja alueilla yhteensä 25.

Haku seuraaville Kasvupoluille käynnistyy jälleen syksyllä www.kasvuopen.fi