Kauppakamarin koulutuskalenteri: Kestohittejä, kumppanuuksia ja tulevia trendejä Ajankohtaista

Kauppakamarin Koulutus tarjoaa kestohittejä, kumppanuuksia ja tulevia trendejä

Kauppakamarin koulutuskalenteri kattaa perinteiseen tapaan uusimmat tuulet taloushallinnon, myynnin ja markkinoinnin, johtamisen ja esimiestyön sekä yritysjuridiikan saralta. Tärkeänä lisäbonuksena on verkottumismahdollisuus muiden osallistujien kanssa.
Timo Sormunen

Nopeat syövät tunnetusti hitaat, ja tämä lausahdus pitää hyvin kutinsa myös Helsingin seudun kauppakamarin koulutustarjonnasta. Tietyt koulutuspaketit vetävät väkeä vuodesta toiseen ja paikat myös täyttyvät hyvissä ajoin ennen h-hetkeä.

Tulevan syksyn ja talven tarjonnasta löytyy lisäoppia muun muassa tietoturvaan, asiakkuuksien hallintaan ja markkinointiin, excelin saloihin, kirjanpitoon, HR-asioihin, hallitustyöskentelyyn, hankintoihin, rekrytointeihin sekä esimiestyöhön ja viestintään.

– Tarjolla on syksyllä yli 160 erilaista koulutustapahtumaa, joten jokaiselle löytyy jotain. Etenkin ajankohtaisiin lakimuutoksiin, hallitustyöhön sekä asiakkuuksien hallintaan liittyvät koulutukset täyttyvät nopsaan, joten paikka kannattaa varata hyvissä ajoin, opastaa kauppakamarin palveluliiketoiminnan asiantuntija Tuija Sjöblom.

Alkavan ”lukuvuoden” tarjonnasta hän nostaa mielenkiintoisiksi tärpeiksi muun muassa

– Esimerkiksi HHJ® – Hyväksytty hallituksen jäsen -koulutus vetää vuosi vuodelta enemmän osallistujia. Se kertoo, että hallituksen strateginen rooli, hallitusjäsenyyden merkitys ja vastuut alkavat kirkastua myös pienemmissä yrityksissä. Myös Key Account Manager® -ajokortti sekä Ennakkoperintä -tilaisuudet ovat suosituimpia koulutuksiamme, Sjöblom kertoo.

Kouluttajina alan huippuosaajat

Koulutuskalenteri rakennetaan tiiviissä yhteistyössä kauppakamarin eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Sisällön osalta katse on aina eteenpäin: koulutuksissa pyritään ennakoimaan tulevia pykälämuutoksia ja muutostrendejä hyvissä ajoin etukäteen.

Keskeisenä tavoitteena on tarjota tietoa ja oppia, joka helpottaa paitsi omaa työtä myös muuta organisaatiota. Kouluttajina on kauppakamarilaisten lisäksi myös ulkopuolisia asiantuntijoita.

Esimerkiksi tänä keväänä paljon tapetilla olleesta GPDR:stä aloimme lyödä rumpua yhdessä tietoturva-asiantuntijoiden kanssa jo vuosi sitten.

Tarjolla olevan tiedon lisäksi koulutuksista haetaan kokemusten vaihtoa sekä uusia verkostoja ja kontakteja saman alan muihin osaajiin.

– Monille on helpotus huomata, että vastaavien murheiden kanssa painiskellaan muissakin organisaatioissa, Sjöblom lisää.

Kiittävää palautetta koulutettavilta

Helsingin seudun kauppakamarin koulutuksiin osallistui pelkästään viime vuonna yli 6000 henkilöä erikokoisista yrityksistä ja julkiselta sektorilta. Koulutuksista kerätyn asiakaspalautteen keskiarvo oli 4,3/5 ja nettosuositteluindeksi NPS niinikään erinomainen 64.

– Olemme lisänneet myös mahdollisuuksia joustavaan verkko-opiskeluun, Sjöblom kertoo.

KoulutusOnline tarjoaa mahdollisuuden kouluttautua ajasta ja paikasta riippumatta.

Uutuutena on tarjolla johtamisen, työsuhdejuridiikan ja ICT:n videokokoelmat sisältävä KoulutusOnline-verkkopalvelu itsenäiseen opiskeluun. Näistä kokoelmista voi katsoa ja kerrata kursseja oman aikataulun mukaan, haluamissaan osissa ja luoda kursseista ”soittolistoja” oman tarpeen mukaan.

Kauppakamarin jäsenyyttä kannattaa hyödyntää, sillä jäsenyritysten koko henkilöstö voi osallistua kaikkiin koulutuksiin edullisemmalla hinnalla ja tarjolla on myös “paljousalennus.” Kun koulutuksiin ilmoittautuu viisi henkilöä, tulee lasku vain neljän osallistujan mukaan.