Ammattikirjasto Ajankohtaista

KauppakamariTiedon Ammattikirjasto vastaa digitaalisuuden haasteeseen

KauppakamariTieto-palvelun osaksi on avattu Ammattikirjasto, josta voi lukea Kauppakamarin julkaisemia kirjoja tietokoneella, tabletilla ja kännykällä. Valittavina on tällä hetkellä kaksi kokoelmaa: Talous ja Työsuhde.
Taina Parviainen

Kokoelmia täydennetään uusilla kirjoilla sitä mukaa, kun niitä ilmestyy. Palvelussa julkaistaan vielä tänä vuonna myös Juridiikan ja Johtamisen kokoelmat.

– Sähköisellä kirjalla on omat vahvuutensa, sanoo kauppakamarin työsuhdelakimies ja KauppakamariTiedon asiantuntija Kirsi Parnila, jonka Käytännönläheisesti-sarjan teoksia on Ammattikirjastossa julkaistuna useita.

Parnilan mielestä valtavan KauppakamariTiedon tietomäärän muuttaminen painetuiksi kirjoiksi täyttäisi kokonaisen kirjahyllyn, mutta sähköisenä se mahtuu olemattomaan tilaan ja kulkee mukana, kun käyttäjä avaa tabletin tai tietokoneen.

– Lisäksi uudistetussa palvelussa lukeminen on helppoa kaikilta päätelaitteilta, hän sanoo.

Sähköinen kirjasto nopeuttaa työntekoa

Itse hän sanoo lukevansa sekä painettuja että sähköisiä teoksia kuten kollegansa Kati Mattinen, joka Parnilan lisäksi päivittää KauppakamariTietoa, kouluttaa työlainsäädännön teemoista ja neuvoo jäseniä puhelimessa.

– Olen huomannut, että työnteko tehostuu, koska sähköinen kirjasto avaa myös uusia keinoja nopeuttaa työn tekemistä. Kaupungilla mieleen tulleen asian voi helposti tarkastaa kännykästä ilman, että täytyy palata työhuoneen kirjahyllylle tai siirtää asiaa seuraavaan päivään, sanoo Mattinen, jonka teoksia on myös luettavissa Ammattikirjastosta.

KauppakamariTiedon haku-toiminto auttaa hyvin seulomaan valtavasta tietomäärästä oikean ja hyvin yksityiskohtaisenkin tiedon nopeasti. Siksi palvelu on luotettava, ja sen ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti.

– On hienoa, että KauppakamariTieto on saanut ajan mukaista täydennystä ja vastaa digitaalisuuden haasteeseen, he sanovat.

KauppakamariTieto ja Ammattikirjasto käytössäsi

Mikä on KauppakamariTieto?

KauppakamariTieto on talous- ja henkilöstöhallinnon ammattilaisten verkossa toimiva tietopalvelu. Palveluun on koottu työssä tarvittava tieto 11 eri aihealueelta, kuten kirjanpidosta, verotuksesta, palkanlaskennasta ja työsuhdeasioista. Kauppakamarin asiantuntijat päivittävät palvelua säännöllisesti.

Mikä on Ammattikirjasto?

Ammattikirjasto täydentää KauppakamariTietoa, mutta toimii myös itsenäisenä palveluna. Valittavinasi on alkuvaiheessa kaksi kokoelmaa, Talous ja Työsuhde.

Mukana on muun muassa  suositut Käytännönläheisesti-teokset sekä paljon muuta aihealueen kirjallisuutta. Valikoimaa täydennetään uutuuksilla.

• Toimii verkossa, kaikilla päätelaitteilla.
  • Jo tuhansia käyttäjiä eri aloilta.
  • Palvelun laajuus ja sisällöt mukautuvat tarpeesi mukaan.