kesätyöt, yritykset, Foibe, Ajankohtaista

Lauraa, Sonjaa ja Heidiä onnisti kesätyömarkkinoilla

Kesätyöntekijöille on tänäkin kesänä kysyntää. Hoiva-alalla toimiva Palvelukeskus Foibe onnistui palkkaamaan nuoria osaajia.
Essi Lindqvist
Meeri Utti

Yrityksistä yli 70 prosenttia palkkaa kesätyöntekijöitä yhtä paljon kuin viime vuonna, 13 prosenttia yrityksistä jopa lisää kesätyöpaikkatarjontansa, selviää kauppakamarin tutkimuksesta.

Taloudellinen taantuma näkyy yllättävän vähän kesätyöpaikkamarkkinoilla, sillä neljä viidesosaa yrityksistä ilmoittaa sen vaikuttavan vähän tai ei lainkaan niiden kesärekrytointitarpeeseen.

Myönteistä kehitystä on sekin, että kesätyöntekijöiden palkkaamiseen liittyvä byrokratia koetaan ongelmalliseksi vain murto-osassa yrityksistä.

Arvokasta työkokemusta nuorille tarjoaa Vantaalla toimiva Palvelukeskus Foibe. Kesäpestinsä ovat aloittaneet hoitajat Laura Peussa, Sonja Salo ja Heidi Muukkonen.

Foibe on monipuolinen pääasiassa ikäihmisille tarkoitettu asunto-, palvelu- ja toimintakeskus, jossa erityistä huomiota on kiinnitetty viihtyisään asumiseen ja virikkeelliseen ympäristöön.