ammatillisen koulutuksen, ammatillinen oppilaitos, työelämälähtöisempää, reformi Ajankohtaista, Yritykset

Näin yrityksesi hyötyy ammatillisen koulutuksen uudistuksesta

Vuoden alussa voimaan astunut #amisreformi eli uudistettu ammatillinen koulutus kannattaa hyödyntää yrityksissä. Miten, siitä kerrotaan kauppakamarien, Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n ja Suomen Yrittäjien ”10 askelta onnistumiseen” -tilaisuudessa 18. syyskuuta.

Uudistettu ammatillinen koulutus tarjoaa yrityksille monipuolisen keinovalikoiman, joilla hankkia yritykseen uutta osaamista yhteistyössä ammatillisten oppilaitosten kanssa. Koulutus on entistä joustavampaa ja työelämälähtöisempää.

Osallistu ammatillisen koulutuksen uudistus -tilaisuuksien sarjaan

Elinkeinoelämän järjestöt järjestävät yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa ammatillisen koulutuksen uudistukseen liittyvien tilaisuuksien sarjan. Tarkoituksena on tarjota yrityksille tietoa, kuinka yritys voi hyötyä uudistuksesta sekä kertoa, miten uudistus vaikuttaa yritysten ja oppilaitosten väliseen yhteistyöhön.

Tavoitteena on saada mahdollisimman laajasti läpi käytännön tietoa reformista sekä aktivoida oman alueen koulutuksen järjestäjiä kohtaamaan yrityksiä ja työpaikkoja.

Yritys-oppilaitos esimerkeistä koulutuksen ja työelämän yhteistyöstä kertovat Suomen Transval Group Oy henkilöstöpäällikkö Jenni Ailio ja Keudan asiakkuuspäällikkö Tapio Karvonen sekä Musti ja Mirri Oy:n ketjujohtaja Juhana Lamberg ja Mercuria kauppiaitten kauppaoppilaitoksen rehtori, toimitusjohtaja Tiina Immonen.

Kommenttipuheenvuoron oppilaitosyhteistyöstä ja työpaikalla tapahtuvasta koulutuksesta antaa Business Collegen toimitusjohtaja Antti Loukola.

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan ja ilmoittaudu Helsingin seudun tilaisuuteen 18.9.2018 klo 8.30-11.00.

Paikkana Business College, Rautatieläisenkatu 5, 00520 Helsinki, auditorio.

Tilaisuutta hyödynnetään myös yritysten ja työnantajien palautekanavana oppilaitoksille, opetushallinnolle ja työ- ja elinkeinohallinnolle entistä joustavampien ja asiakasystävällisempien osaamispalvelujen toteuttamiseksi.