Innostuminen, kauppakamarikauppa, kauppakamarilehti, Ajankohtaista

Varmat vinkit innostuksen tappamiseen

Jokaisesta yrityksestä löytyvät nämä tyypit: ärsyttävä keksijäpersoona, joka on kiihkoilemassa milloin mistäkin vouhotuksesta sekä se hapannaama, joka ei ikinä innostu mistään, lyttää kaikki ehdotukset, valittaa ja narisee.
Kauppakamari

Executive & Business Coach Maarit Tiililä kannustaa uutuusteoksessaan Innosta onnistumaan – yhdessä! vouhotuksenkin uhalla innostumaan. Nimittäin taloudellinen kasvu edellyttää innostusta, joka ohjaa mahdollisuuksien näkemiseen ja voimavarojen vapauttamiseen.

Onnistuminen ruokkii onnistumista.

Innostus nostaa energiatasoa ja aktivoi hyödyntämään havaitut mahdollisuudet. Se orientoi tulevaisuuteen. Tätä me yksilöinä, organisaatioina ja yhteiskuntana tarvitsemme.

Syntyy myönteinen kehä, jossa ihmiset voivat käyttää vahvuuksiaan kokonaisvaltaisesti.

Yrityksissä on syytä miettiä, miten organisaation rakenteet tukevat innostumista. Miten se meillä syntyy?

Entäpä minä, miten minä johtajana innostun? Entä miten innostukseni ja innottomuuteni vaikuttaa muihin? Miten luon tilaa innostua? Oletko täydellisessä flowssa silmät kiinni, hiljaa nauttien, vai pompitko innosta Nalle Puhin Tiikeri-kaverin lailla?

Tapoja on monia, kaikki yhtä oikeita. Pääasia että innostut, edes joskus, edes jostain, kannustaa tuottaja Piia Similä www.ammattikirja.fi blogissaan.

Vinkit esimiehelle – näin tapat innostuksen

• Anna mahdollisimman epäselvät tavoitteet ja kohtuuttomat aikataulut ilman perusteluja ja riittäviä resursseja.
  • Älä luota. Vahdi ja huomauta jokaisesta virheestä, minkä he tekevät tai ovat vaarassa tehdä.
  • Muista, että sinä tiedät asiat parhaiten ja johdettavasi ajattelevat vain ja ainoastaan omaa etuaan, joten heiltä ei kannata kysyä mitään.
  • Älä kannusta tai tarjoa kehittymismahdollisuuksia, muutoin he ylpistyvät ja tulevat vain vaatimaan lisää palkkaa.
  • Muista asettaa heti aluksi tiukat realiteetit ja budjettiraamit, jos erehdyt pyytämään ideoita tiimiltäsi.
  • Pidä tiimisi varpaillaan vetkuttelemalla ja olemalla epäjohdonmukainen päätöksenteossasi. Aloita varmuudeksi vastauksesi sanalla ”ei”.
  • Kohtele tiimiäsi epäoikeudenmukaisesti ja varmista, että kaikki tietävät, ketkä ovat suosikkejasi.

Lähde: Maarit Tiililä Innosta onnistumaan – yhdessä!