Kattava verkosto avittaa suomalaisyrityksiä Kaakkois-Aasian markkinoille menossa 2 Kansainvälisyys, Yritykset

Thai-Finnish Chamber of Commerce (TFCC) auttaa Kaakkois-Aasian markkinoille suuntaavia suomalaisyrityksiä kansainvälistymisessä. Sadan jäsenen kauppakamari on myös rakentanut mittavan ja toimivan yhteistyön muiden Pohjoismaisten kauppakamarien, Suomen Suurlähetystön ja Business Finlandin kanssa Team Finland -organisaatiossa.
Maria Palo
Anders Braf

Thai-Finnish Chamber of Commercen TFCC:n edeltäjä oli Thai-Finnish Trade Assocation (TFTA), joka perustettiin palvelemaan yrityksiä, jotka ottivat osaa bilateraaliseen kauppaan maiden välillä. TFCC:n tavoitteeksi valittiin alusta alkaen toimia ensikontaktin ja informaation jakajana suomalaisille Thaimaan markkinoille pyrkiville yrityksille.

-Olemme myös perustamisesta lähtien olleet Thaimaan Board of Traden sekä Joint Foreign Chambers of Commerce jäseniä, Thai-Finnish Chamber of Commercen toiminnanjohtaja Karri Kivelä kertoo.

kansainvälityminen, ulkomaankauppa, vienti

Vain suomalainen ymmärtää toista suomalaista, uskotaan Thai-Finnish Chamber of Commerce:ssa.
-Toivotamme suomalaiset yritykset tervetulleiksi tilaville Kaakkois-Aasian markkinoille ja autamme mielellämme asiassa kuin asiassa, lupaa toiminnanjohtaja Karri Kivelä.

Jäsenyritysten liiketoiminnan tukeminen toiminnan ytimessä

Kauppakamarin toiminnasta vastaa 11-henkinen hallitus, jota johtaa Presidentti. Päivittäisestä toiminnasta vastaa palkattu henkilökunta. Viime vuonna Presidentin ruoriin saatiin Jari Hietala, jolloin myös uusittiin kauppakamarin strategiansa ja palvelukonsepti.

-Tähtäämme nyt aiempaa selkeämmin jäsenyrityksiemme liiketoiminnan tukemiseen. Haluamme muuttua pelkästä tapahtumien järjestäjästä enemmän yritysten liiketoiminnan kehittäjäksi ja sparraajaksi. Tämä onnistuu hyödyntämällä TFCC:n laajaa verkostoa ja hyödyntämällä kamarimme ainutlaatuista asemaa suomalais-thaimaalaisen liiketoiminnan ekosysteemin keskiössä, toiminnanjohtaja Kivelä kertoo.

Pohjoismainen yhteistyö avaa laajan verkoston

kansainvälityminen, ulkomaankauppa, vientiThaimaassa eri maiden kauppakamarit, ja eritoten Pohjoismaiset kauppakamarit, ovat reagoineet TFCC:n aktiivisuuteen ja pohjoismainen yhteistyö on myös kantanut hedelmää. Vuoden alusta TFCC:n aloitteesta aloitettiin Nordic-yhteistyö, mukana ovat Ruotsi, Norja, Tanska ja Suomi.

-Toimme yritysyhteistyössä yksittäisten kauppakamarien ja yritysten yhteistyön rinnalle sopimustason, minkä ansiosta yritys voi allekirjoittaa sopimuksen kaikkien Pohjoismaisten kamarien kanssa kerralla. Thaimaasta katsottuna Pohjoismaat muodostavat yhden selkeän maantieteellisen alueen lisäksi myös osaavan ja asiantuntevan kumppanin kaikilla mittareilla mitattuna, Kivelä kertoo.

Ota yhteyttä!

Toiminnanjohtaja: Karri Kivela, karri.kivela@thaifin.org, +66 0 81 822 7328