Marko Silen, laki, kauppakamari, neuvontapalvelut Neuvontapalvelut

e-Vientiasiakirjapalvelu nopeuttaa asiakirjojen käsittelyä

Kauppakamareilla on käytössään uusi sähköinen e-Vientiasiakirjat-palvelu, jonka kautta voi hakea verkossa vahvistusta alkuperätodistuksille ja muille dokumenteille, kuten kauppalaskuille ja hinnastoille.
Marko Silen, johtaja

Vahvistettavat asiakirjat lähetetään palvelun kautta kauppakamarille, missä ne leimataan sähköisesti ja lähetetään palvelun kautta takaisin asiakkaalle. Sähköisen palvelun rinnalla jatkuu edelleen ”vanha” manuaalinen prosessi eli ulkomaankaupan asiakirjat voi myös hakea kauppakamarin toimistoilta.

Alkuperätodistukset ja muut vahvistettavat dokumentit voi tulostaa itse leimattuina ja palvelu mahdollistaa asiakirjojen nopean käsittelyn. Asiakirjat saa leimattuna takaisin lähes poikkeuksetta saman päivän aikana kun ne on haettu järjestelmässä, eikä asiakirjoja tarvitse enää lähettää postissa tai tulla leimauttamaan kauppakamarille.

Yritysten kannattaa käydä tutustumassa palveluun www.e-vientiasiakirjat.fi.

Verkon kautta haettavien ulkomaankaupan asiakirjojen määrä on nousut joka kuukausi kaikissa alueellisissa kauppakamareissa. Viime joulukuussa 53 prosenttia ulkomaankaupan asiakirjoista annettiin e-Vientiasiakirjapalvelussa.

Yritysten kannattaakin käydä tutustumassa palveluun osoitteessa www.e-vientiasiakirjat.fi. Lisää neuvoja voi kysyä kauppakamarin toimistoilta Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla. Palvelun käytöstä  jatketaan koulutustilaisuuksia tänäkin vuonna.