Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikkö parantaa alueen elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä 1 Ajankohtaista, Vaikuttaminen

Itä-Uudellamaalla Helsingin seudun kauppakamarin kauppakamariyksikössätoimitaan aktiivisesti sen eteen, että paikallisilla yrityksillä olisi paremmat toimintaedellytykset ja alue menestyy.
Outi Airaksinen

Itä-Uudellamaalla kauppakamariin kuuluu merkittävä osa alueen keskisuurista ja suurista yrityksistä.

-Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön tehtävänä on varmistaa, että kauppakamariin kuuluvilla yrityksillä on mahdollisimman hyvät menestymisen mahdollisuudet ja että yritysten toivomukset tulevat tiedoksi julkiselle vallalle asti, kertoo kauppakamariyksikön hallituksen puheenjohtaja Mauri Molander.

Kauppakamariyksikön hallituksessa on edustettuna laaja kirjo yrityksiä, joilla on toimintaa Itä-Uudellamaalla. Mukana ovat myös Porvoon, Sipoon ja Loviisan kaupunginjohtajat.

– Kaikilla on yhteinen intressi. Mitä paremmin onnistumme luomaan menestyksellistä yritystoimintaa, sitä enemmän meillä on verotuloja ja työpaikkoja. Yritysten menestyksen ja työpaikkojen kautta tulee alueen menestyminen, Molander sanoo.

Verkostoitumista hallituksen riveissä

Kauppakamari tarjoaa jäsenyrityksilleen näkyvyyttä ja verkostoitumisen mahdollisuuksia. Kauppakamariyksikön hallituksen puoleen käännytään esimerkiksi silloin, kun kuntapäättäjät haluavat kuulla, mitä yritykset ajattelevat vaikkapa jostain kaavaratkaisusta.

– Mitä aikaisemmin kauppakamarilta kysytään, sitä mieluummin olemme asioissa mukana. Esimerkiksi silloin, kun mietittiin Porvoon ja Sipoon välisen alueen kehittämistä, olimme mukana kuuntelemassa ja kertomassa, miten kauppakamari näkee asian, Molander sanoo.

Kauppakamariyksikkö on toiminut aktiivisesti myös varmistaakseen, että Itä-Uudellamaalla toisen asteen koulutuksen sisältö palvelisi mahdollisimman hyvin paikallisia yrityksiä.

– On tärkeää, että koulutuksen päässä tiedetään, millaisia odotuksia on yrityspuolella. Saimme tuotua julki, millaisia odotuksia yrityksillä on eri työvoiman osaamisesta, mitä asioita odotetaan uusilta työntekijöiltä ja millaisia toivomuksia meillä on koulutuksen suhteen, Molander sanoo.

Koulutusta jäsenyritysten henkilöstölle

Iso osa Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön toimintaa on tarjota koulutusta jäsenyrityksille edulliseen hintaan. Koulutuksia järjestetään yleensä ajankohtaisista aiheista, kuten verotuksen kiemuroista, EU:n tietoturvasäännösten muuttumisesta, tietoturvasta tai vaikkapa digitalisaatiosta.

Kauppakamarilla on Uudenmaan alueella myös yhdeksän vakituista valiokuntaa, jotka ovat erikoistuneet valittuihin teemoihin. Omia valiokuntia on esimerkiksi liikenteelle, kaupalle, it-alalleja esimerkiksi koulutus- ja työvoima-asialle.

– Valiokunnat antavat spesiaalinäkemyksiä tietyistä toimialoista. Esimerkiksi koulutus- ja työvoima-asiaan keskittyvässä valiokunnassa mietitään Uudenmaan aluetta puhtaasti tästä näkökulmasta. Miten asioita voisi tehdä paremmin, ja mitkä muutokset parantaisivat elinkeinon toimintamahdollisuuksia tulevaisuudessa. Näissä toimikunnissa meillä on mukana Itä-Uudenmaan edustajia, Molander kertoo.

Osana toimintaansa Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikkö järjestää perinteisen Yrityspalkinto-kilpailun, jonka teema vaihtelee vuosittain.

Kauppakamariyksikkö järjestää vuosittain myös Talouspäivän, jossa käsitellään ajankohtaisia asioita muun muassa verotukseen liittyen.

Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikkö
Mauri Molander, hallituksen puheenjohtaja
P. 040 552 0714
mauri.molander@op.fi

Gustaf Forsberg
asiamies, Helsingin seudun kauppakamari
gustaf.forsberg@lponet.fi
P. 044 505 8250

TID Business Forum seminaari

Huippupuheenvuoroja ja innostavia keskustelunavauksia
viennistä ja kansainvälisestä kaupasta
teemoina Venäjän kauppa ja Cleantech.

Itä-Uudenmaan suurin yritys- ja talousfoorumi tarjoaa
yrittäjille mahdollisuuden verkostoitua, kouluttautua,
osallistua keskusteluihin ja hyötyä.

8:30 Ilmoittautuminen

9:00 Seminaarin avaus
Porvoon kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula

9:15 Pekka Sutela
(professori, Lappeenrannan teknillinen yliopisto)

9:45 Puheenvuoro TEM

10:15 Ari Virtanen
(toimitusjohtaja, Ensto)

10:45 Sari Siitonen
(toimitusjohtaja-yrittäjä, Clonet)

11:15 Lounas

12:15 Ilkka Homanen
(head of industry, Cleantech Finland)

12:45 Venäjän suurlähettiläs Pavel Kuznetsov
            Etäyhteydessä liikemies Pekka Viljakainen

13:15 East meets West:
Ilkka Salonen (CEO, East Office)
Risto E.J. Penttilä (toimitusjohtaja, Nordic West Office)

13:45 Keskustelu

14:00 Kahvitarjoilu ja tutustuminen E4B
– Experts for Business –
Asiantuntijat yrittäjän palveluksessa –tapahtumaan

Tehdassalissa:
Yrittäjillä on mahdollisuus kartoittaa palveluita
ja keskustella asiantuntijoiden kanssa.

Helsingin seudun kauppakamari on mukana tapahtumassa.

Kauppakamarin jäsenille 110 € – osta lippusi täältä!
(sisältää ohjelman, lounaan, kahvit ja lippu.fi –palvelumaksut).

Paneelikeskustelu
Tehdassalin TID Media Cafén lavalla

15:00 Venäjän ja Suomen kauppasuhteet ja yhteistyö

Jaana Rekolainen (toimitusjohtaja, SVKK),
Sergei Sinelnikov (Venäjän Federaation kaupallinen edustusto),
Ari Kurvi (datacenter manager, Yandex),
Harri Kari (toimitusjohtaja, Mäntsälän Yrityskehitys).
Keskustelua johtaa toimittaja Jari Hanska.

Tapahtuman järjestää TIDmedia. Pidätämme oikeuden ohjelmamuutoksiin.