apulaispormestari, kauppakamari, vaikuttamistyö, edunvalvonta, Pia Pakarinen, kauppakamari, Ajankohtaista, Vaikuttaminen

Vaikuttamistyön johtaja Pia Pakarinen valittiin Helsingin apulaispormestariksi

Kauppakamarin on muututtava ja kehityttävä vähintään samaa tahtia kuin jäsenyritystenkin. Näin muistuttaa kauppakamarin vaikuttamistyöstä vastannut johtaja Pia Pakarinen, jonka Helsingin kaupunginvaltuusto valitsi Helsingin apulaispormestariksi.
Meeri Utti

Kauppakamarin missio Vahvistaa yritysten menestystä Helsingin seudulla velvoittaa.

-On toisaalta pyrittävä luomaan otollisia edellytyksiä menestyksellisen yritystoiminnan harjoittamiseen alueella ja toisaalta välitettävä yrityksille tietoa ja osaamista, jotta ne menestyvät. Kauppakamarit muodostavat hienon kansainvälisen verkoston, jota voitaisiin hyödyntää vieläkin paremmin, Pia muistuttaa.

Pia tunnetaan ideanikkarina – mutta myös tekijänä. Kun on tahtoa luoda uutta ja tehdä sen eteen työtä, tuloksiakin syntyy.

-Parhaimmillani olen varmaankin ollut uusien tapahtumakonseptien kehittämisessä. Esimerkiksi Start Up Spirit -tapahtumissa olemme tuoneet yhteen isoja yrityksiä ja start up -yrityksiä. Johtajuuden Naiskamarit ovat koonneet yhteen satoja nykyisiä ja tulevia johtajanaisia.

Apulaispormestarin pesti tuli pyytämättä ja yllätyksenä

Pian mukaan siirtyminen apulaispormestariksi ei ollut hänen urasuunnitelmissaan.

-Tilaisuus päästä vastaamaan Suomen pääkaupungin kasvatuksesta ja koulutuksesta oli tarjous, josta ei voinut kieltäytyä. Lähden siis eskarilaisen innolla uuteen tehtävään rakentamaan uutta kaupunkia, joka tuottaa osaavaa henkilöstöä Helsingin seudun yrityksille muuttuvassa toimintaympäristössä.

Apulaispormestarin tehtävän lisäksi Pia on kaupunginhallituksessa ja -valtuustossa.

-Olen elinkeinojaoston puheenjohtajana toimivan pormestarin varajäsen. Tulevan valtuustokauden aikana pitäisi toteuttaa ainakin yhden luukun palvelut kaupunkiympäristön toimialalle. Olkaa siis jatkossakin yhteydessä kaikissa elinkeinoelämään ja yrittäjyyteen liittyvissä asioissa!

Eskarilaisen innolla apulaispormestariksi

Lämmin kiitos kaikille jäsenyritysten edustajille kuluneista vuosista!

Pia Pakarinen, Helsinki, apulaispormestari, kauppakamari, vaikuttamistyöOlen todella paljon arvostanut sitä, että luottamushenkilömme ovat panostaneet kiireistään huolimatta myös kauppakamaritoimintaan ja antaneet osaamistaan vaikuttamistyöhömme.

Ollaan jatkossakin yhteydessä!

pia.pakarinen@hel.fi, p. 040 529 4989.