Hyväksytty Toiminnankehittäjä, Kauppakamarin Koulutus Yritykset

Joka päivä promillen parempi suoritus!

Kehittämisosaaminen on tulevaisuuden johtajien tärkeimpiä kykyjä. Mutta mistä rohkeita mahdollisuuksiin tarttujia löytyy?
Pia Pakarinen

Professori Göte Nymanin mukaan kehittäjän kolme tärkeää ominaisuutta ovat kyky nähdä mahdollisuuksia, kyky tarttua toimeen ja kyky saada muut mukaan.

-Kehittäjän elämä on erityislaatuista, sillä hän työskentelee suorituskyvyn ylärajoilla. Kehittäjä tarvitsee yhteisöä ja ponnistaa sen ideoista, mutta tyypillistä on sekin, että kehittäjä tuntee itsensä yksinäiseksi, jos organisaatiossa ei ole muita kehittämishenkisiä, Nyman kuvaa.

Marko Parkkinen Seedi Oy:stä harmitteli sitä, että tavoitetaso asetetaan yrityksissä usein liian vaatimattomalle tasolle. Hänen mielestään esimerkiksi viiden prosentin kasvu vuodessa on aivan liian vähän.

Yrityksessä pitäisi tehdä joka päivä edelliseen päivään nähden promillen parempi suoritus. Se tarkoittaa 44 prosentin parannusta vuodessa!

Kouluttaudu mustan vyön kehitysagentiksi

HTK-logo_HYVÄKSYTTYParkkisen mielestä meitä estää vain kehittämisosaamisen puute.

– Yrityksissä hierotaan asiakaspalveluprosesseja, mutta ne eivät erotu kilpailuetujen osalta millään tavoin toisistaan. Kilpailuetu on sillä, joka ratkaisee ongelman nopeimmin.

Seedin teettämän tutkimuksen mukaan sekä hallituksen jäsenet että johtoryhmän jäsenet pitävät toimitusjohtajan yhtenä tärkeimpänä ominaisuutena rohkeaa ja innovatiivista tarttumista uusiin mahdollisuuksiin.

Kauppakamarin ja Seedin Hyväksytty Toiminnankehittäjä -valmennus käynnistyy kolmatta kertaa ensi lokakuussa. Tavoitteena on valmentaa Suomen kehityskelpoisimmista toiminnankehittäjistä mustan vyön kehittäjiä – tarkoituksena on löytää Suomesta 1000 tällaista mustan vyön kehitysagenttia vuoteen 2025 mennessä.

Testaa oma kehityskelpoisuutesi toiminnankehittäjänä!