Kehitä työnantajakuvaasi ja ilmoita kesätyöpaikoista veloituksetta osallistumalla Vastuullinen kesäduuni 2018 -kampanjaan Yritykset

Suomen suurimmassa vastuullisuuskampanjassa mukanaolo on yritykselle näkyvä ja edullinen tapa rakentaa vetovoimaista työnantajakuvaa. Etuna saat muun muassa oikeuden ilmoittaa organisaatiosi kesätyöpaikat veloituksetta Oikotiellä ja kampanjasivustolla. Kauppakamari on yksi Vastuullinen kesäduuni -kampanjan asiantuntijakumppaneista.

Kahdeksatta kertaa käynnistyvä Vastuullinen kesäduuni -kampanja on vuosien mittaan haastanut työnantajia tarjoamaan positiivisia kesätyökokemuksia nuorille.
Työnantajille kesätyö on ainutkertainen tilaisuus tehdä hyvä ensivaikutelma tulevaisuuden työntekijöihin. Hoitamalla asiat vastuullisesti työnantaja voi varmistaa vetovoimansa, kun kilpailu osaavasta työvoimasta kiristyy. Yli 90 prosenttia vastuullisissa kesätyöpaikoissa työskennelleistä nuorista haluaisi jatkaa samalla työnantajalla myös tulevaisuudessa.*

Myös suuri yleisö odottaa työnantajilta vastuullisia tekoja. Kampanjassa mukanaolo on työnantajalle mahdollisuus kantaa vastuunsa nuorista – ja kertoa siitä.
Nuorille Vastuullinen kesäduuni -logo on lupaus onnistuneesta kesätyökokemuksesta, joka luo positiivista kuvaa työelämästä. Kampanjasivusto tarjoaa kesätyönhakijoille vinkkejä ja tukea kesätyön löytämiseen ja hakemiseen.

Liity vastuullisten kesätyönantajien joukkoon osoitteessa www.kesaduuni.org/ilmoittaudu

Vastuullinen kesäduuni 2018 -kampanjassa on tällä hetkellä mukana jo ennätykselliset yli 425 työnantajaa. Kampanjan tavoitteena on tarjota yli 60 000 vastuullista kesätyöpaikkaa 14‒29-vuotiaille ensi kesänä.Kehitä työnantajakuvaasi ja ilmoita kesätyöpaikoista veloituksetta osallistumalla Vastuullinen kesäduuni 2018 -kampanjaan 1

Vuonna 2017 kampanjaan osallistui 371 työnantajaa. Yhdessä he tarjosivat nuorille yli 55 000 vastuullista kesätyöpaikkaa.

Osallistumisen hyötyjä yritykselle:

• Pääset kehittämään kesätyöprosesseja ja esimiestyötä tutkimustiedon ja nuorten omien kesätyökokemusten pohjalta sekä työnantajien yhteisissä, maksuttomissa seminaareissa.
  • Kampanja tarjoaa näkyvyyden kesaduuni.org-sivustolla ja somessa sekä mahdollisuuden ilmoittaa organisaatiosi kesätyöpaikat veloituksetta Oikotiellä ja kampanjasivustolla.
  • Saat käyttöösi Vastuullinen kesäduuni -logon sekä kampanjamateriaalit kuten flyerit, julisteet ja Esimiehen kesätyöoppaan.
  • Pääset osallistumaan Vastuullinen kesäduuni 2018 -kilpailuun, jossa palkitaan parhaat kesätyönantajat.

Osallistumismaksu kauppakamarien jäsenyrityksille:

Mikroyritykset (alle 10 työntekijää) 20 € + alv
Muut yritykset 200 € + alv (norm. isot yritykset 400 € + alv)

Ilmoittaudu kampanjaan osoitteessa www.kesaduuni.org/ilmoittaudu.

Lisätietoa kampanjasta:
www.kesaduuni.org

Kuinka työnantaja voi hyödyntää kampanjaa?

1. Käytä Vastuullinen kesäduuni -logoa
Vastuullinen kesäduuni -logo on lupaus hyvästä kesätyökokemuksesta nuorelle. Samalla se viestii vastuullisuudesta eri sidosryhmille, myös asiakkaille. Logoa kannattaa hyödyntää näkyvästi eri kanavissa kuten kesätyöpaikkailmoituksissa, yrityksen verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

2. Ilmoita kesätyöpaikoista veloituksetta Oikotiellä ja kampanjasivustolla
Oikotie Työpaikat on yksi Vastuullinen kesäduuni 2018 -kampanjan pääyhteistyökumppaneista. Tämän johdosta kaikki kampanjassa mukana olevat työnantajat saavat veloituksetta ilmoittaa kesätyöpaikkansa Oikotie Työpaikat -palvelussa. Vastuulliset kesätyöpaikat tulevat Oikotieltä automaattisesti näkyviin myös kesaduuni.org-kampanjasivustolle.

3. Hyödynnä materiaaleja, osallistu seminaareihin
Kampanja tarjoaa tiiviin verkoston sekä käytännön työkaluja ja materiaaleja yrityksen kesätyökäytänteiden kehittämiseen. Osallistu kampanjan järjestämiin seminaareihin ja koulutuksiin.

Esimiehen kesätyöopas on täynnä nuorten vinkkejä onnistuneeseen kesätyökokemukseen ja vastuullisten työnantajien hyviä kesätyökäytäntöjä. Opas on saatavilla sähköisenä ja painettuna, ja se kannattaa laittaa kaikkien kesätyöntekijöiden kanssa työskentelevien nähtäväksi.

4. Osallistu Vastuullisin kesäduuni -kilpailuun ja Kesäduunitutkimukseen
Vastuullisin kesäduuni -kilpailussa palkitaan kokonaisarvion perusteella parhaat työnantajat kolmessa kategoriassa: erittäin suurten, suurten ja keskikokoisten sekä pienten organisaatioiden sarjoissa. Kilpailun yhteydessä toteutettava Kesäduunitutkimus selvittää nuorten kokemuksia kesätyöstä. Mukaan kilpailuun ja tutkimukseen voivat ilmoittautua kaikki Vastuullinen kesäduuni -kampanjan työnantajat.

5. Näy ja kuulu somessa
Kampanja ja sen työnantajat viestivät aktiivisesti somessa. Käyttämällä hashtagia #VKD18 ja mainitsemalla meidät Twitterissä @kesaduuni ja Instagramissa @vastuullinen_kesaduuni pääset mukaan somevirtaamme.

6. Kerro kesätyöpaikasta tarinoilla ja videoilla
Kesätyöntekijöiden tarinat ja videot ovat erinomainen tapa kertoa, millainen työnantaja olette. Kesätyötarinat ja -videot ovat tärkeä osa kampanjan viestintää. VKD-kampanjatiimi auttaa tuottamaan kesätyöntekijöidenne kokemukset tarinoiksi ja videoiksi sekä viestimään niiden avulla vastuullisesta kesätyönantajuudestanne.

Mikäli haluat lisänäkyvyyttä tarinoiden muodossa, otathan yhteyttä paivi.salminen-kultanen@t-media.fi.

7. Ole ylpeästi vastuullinen kesätyönantaja!
Nuorten työllistäminen ja hyvin hoidettu kesätyö on yhteiskunnallisesti merkittävä teko. Siitä kannattaa kertoa näkyvästi paitsi nuorille myös asiakkaille ja muille sidosryhmille. Kampanjasta ja vastuullisen kesätyön periaatteista on hyvä viestiä myös sisäisesti.

VKD-kampanja tarjoaa käyttöösi julisteita, flyereita sekä vastuullisen kesätyönantajan diplomin. Materiaalit kannattaa laittaa esille, jotta yrityksen koko henkilökunta voi perehtyä niihin. Vastuullinen kesäduuni -kampanjan viestintämateriaalit ovat maksuttomia kaikille osallistujille.