HTK, Hyväksytty toiminnan kehittäjä Yritykset

Kehitys- ja muuntautumiskyky on organisaation elinehto ja menestystekijä

Tökkiikö tuotekehitys tai myyntityö? Eivätkö hienot strategiat käänny konkretiaksi ja jalkaudu osaksi arkipäivää?
Timo Sormunen

Kehitysjohtajan ja -päällikön pestit olivat takavuosina usein palkinto joko pitkästä työurasta tai hienovarainen vihje siitä, ettei organisaatiolla ole kyseisen henkilön osaamiselle enää ihmeempää käyttöä.

Kuluvalla vuosikymmenellä kyseisen postin arvostus on aivan toista luokkaa, sillä organisaatioiden omasta kehitys- ja muuntautumiskyvystä on tullut niille selkeä elinehto ja menestystekijä – hyvän johtamisen ja osaavan henkilöstön rinnalla.

Mitalin kääntöpuoleksi on kuitenkin ilmaantunut huutava pula alan osaajista. Ratkaisutoimisto Seedi Oy:n toimitusjohtaja Marko Parkkinen heräsi asialle jo muutama vuosi sitten. Tuloksena oli yhteistyössä kauppakamarin kanssa kehitetty Hyväksytty toiminnankehittäjä -koulutusohjelma, jonka on suorittanut jo viitisenkymmentä idealinkoa eri puolilta Suomea. Joukossa on niin pk-yrittäjiä kuin isompien organisaatioiden keskijohtoa.

-Koko homman taustalla on aito huoli suomalaisyritysten ja organisaatioiden menestyksestä. Ilman uusia kehitysideoita ja niiden viemistä käytäntöön on kasvusta turha uneksia. HTK-koulutuksen tärkein tavoite on saada jokaisen omalla työpaikalla aikaan positiivinen käänne ja sitä kautta buustia koko Suomelle, Parkkinen painottaa.

Valittajat ja vastarannankiisket älkööt vaivautuko

Miehen sanoille on myös katetta, sillä HTK-koulutukseen osallistuneiden yritykset ovat lähes poikkeuksetta petranneet tunnuslukujaan. Joillekin osallistujille tutkinto on avannut ovia entistä vaativampiin tehtäviin.

Hyväksytty Toiminnankehittäjä, Kauppakamarin Koulutus

-Kokemusten vaihtaminen on lopulta iso osa oppimista. Luennoitsijat ovat yrityselämän kokeneita ja arvostettuja konkareita, jotka ovat toteuttaneet visioitaan määrätietoisesti ja menestyksekkäästi. Toki kokemuksia vaihdetaan myös muiden osallistujien kanssa. Ja kaikkea kuultua ja opiskeltua hyödynnetään omalla työpaikalla, Parkkinen selvittää.

Seuraava kurssi käynnistyy ensi syksynä.

Mukaan mielivien kannattaa tehdä heti kärkeen kehittaja.fi-sivuston testi, joka paljastaa omat oppimisvalmiudet.

-Sen verran voin sanoa, ettei valittajien ja vastarannan kiiskien kannata kursseille vaivautua. Muutosvastarinnan käsittelemiseen omassa työyhteisössä sen sijaan annetaan opastusta, Parkkinen naurahtaa.

Uutta potkua omaan bisnekseen

Lehtipiste Oy:n yksikön päällikkö Sari Lehtoaro yllättyi HTK-ohjelman annista ja rakenteesta positiivisesti. Etenkin ryhmätapaamisten ilmapiiri ja työskentelymetodit poikkesivat hänen mielestään virkistävästi perinteisistä koulutusohjelmista.

-Avoin ajatusten vaihto, toisten kuuntelu ja kannustus antoivat energiaa omaan arkeen ja liiketoiminnan muutoksen edistämiseen. Lisäksi sain konkreettista tukea ja apua, jolla lisätään vuorovaikutusta organisaatiomme sisällä ja asiakaskohtaamisissa, Lehtoaro kertoo.

Ohjelman tuloskunto-osio auttoi puolestaan uudistamaan ja konseptoimaan omaa palvelua.

Kaiken kaikkiaan HTK-ohjelma antaa ajattelemisen aihetta ja sopii kehittämisestä vastaaville henkilöille oivallisesti.

Hyväksytty toiminnankehittäjä antaa uutta virtaa koko organisaatiolle.