Keski-Uudenmaan Kasvupolulle on valittiin 15 kasvuanälkäistä yritystä 1 Ajankohtaista, Yritykset

Keski-Uudenmaan Kasvupolulle on valittiin 15 kasvunälkäistä yritystä

Yritysten kasvuohjelmaan Keski-Uudenmaan Kasvupolulle on valittu 15 kasvupotentiaalisinta yritystä 35 hakijan joukosta. Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on Gustavelund Oy, joka ei ole pelännyt lähteä uudistamaan matkailuliiketoimintaansa omistajanvaihdoksen myötä.

Keski-Uudenmaan Kasvupolku järjestetään osana Suomen suurinta yritysten kasvun sparrausohjelmaa, Kasvu Openia.

Yritykset, jotka pääsivät jatkoon asiantuntijoiden sparrattaviksi ovat Kasviportaat Oy, Diesel-asennus Oy ja Mip Electronics Oy Vantaalta, Epäsuoravalo Oy ja Garlica Oy Järvenpäästä, Gustavelund Oy Tuusulasta, SSTec Oy Vihdistä, Biofarm Oy Karkkilasta, Krannin tila Oy, Versaali Oy ja Underground City Oy Nurmijärveltä, Antin Kaide Oy ja Hio-Mex oy Tuusulasta sekä Keravan Teräsmiehet Oy ja Sipoon Insinöörirakentajat Oy Keravalta.

Valittujen yritysten liikeideat liittyvät esimerkiksi useisiin perinteisiin teollisuuden aloihin, mittauslaitteiden suunnitteluun, uudenlaisiin kasvien kasvatusalustoihin, erilaisiin ruokatuotteisiin, matkailuun, lääkerehujen tuotantoon sekä vesihuollon järjestämiseen.

Sukupolven- ja omistajavaihdokset kasvattavat kasvunälkää

Tuomariston puheenjohtaja, Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy:n toimitusjohtaja Elina Pekkarinen kertoo tuomariston olleen tyytyväinen siihen, että mukaan haki paljon sukupolven- tai omistajanvaihdoksen käyneitä pitkäaikaisia yrityksiä.

-Paljon oli pitkään, jopa yli puoli vuosisataa toimineita yrityksiä. Monissa sukupolvenvaihdos oli vasta tapahtunut. Sukupolven- tai omistajanvaihdos on aina taitoskohta, jolloin on hyvä katsoa tuleeko jotain uutta ja usein seuraavalla sukupolvella on ideaa kehittää toimintaa.

Tuomaristoon kuuluvat Pekkarisen lisäksi Mika Kortelainen Laurea ammattikorkeakoulusta, Ari Tulensalo Helsingin Seudun Kauppakamarista, Vesa Samela Aluprosta, Toni Rantala Konditoria pH7:stä, Minna Helenius TE-toimistosta, Juha Ryhänen Integroundista.

Yrityskulttuuri muuttui Gustavelundissa

Yksi Kasvupolulle valituista yrityksistä on kauppakamarin jäsenyritys, Tuusulassa sijaitseva Gustavelund, joka sai uuden omistajan 2015. Sen jälkeen alettu kehittää rohkeasti, kertoo hotellinjohtaja ja yrittäjä Pia Ropponen.

Keski-Uudenmaan Kasvupolulle on valittiin 15 kasvuanälkäistä yritystä

-Aiempi liiketoiminta oli kuntaliiton tytäryhtiön omistuksessa ja omaan aikaansa vallan sopiva. Arvostamme kovasti historiaa ja perustaa joka tälle nykyiselle toiminnalle on siellä luotu, Ropponen korostaa, mutta antaa ymmärtää, että joidenkin asioiden kohdalla on ihan hyvä, että on menty eteenpäin.

-Mutta kun aika oli toinen, niin silloin oli hyvin byrokraattinen johtamistapa, pyramidihierarkia, jota olemme pyrkineet purkamaan. Olemme satsanneet hyvin paljon yrityskulttuurin muutokseen.

Turvallisuus, luonto, rauhallisuus, ovat arvoja, joita ulkomaillakin arvostetaan.

Kysyttäessä tulevaisuuden näkymistä Tuusulalainen yrittäjä on toiveikas.

-Näen, että tässä on vaan taivas rajana, koska markkinathan on maailmanlaajuiset. Matkailijoita voidaan löytää koko ajan uusia. Sitä paitsi Suomen maine konferenssikohteena on erittäin hyvä, mikä on myös vahvasti Gustavelundin toimialaa.

Kasvu Open Kasvupolku

Kasvupolulla kasvun, kansainvälistymisen, myynnin, rahoituksen, markkinoinnin, ja johtamisen asiantuntijat eli myllärit haastavat ja auttavat yrityksiä pääsemään omiin kasvutavoitteisiinsa.

Kukin yritys kohtaa mylläreitä luottamuksellisissa tapaamisissa.

Alueen elinkeinoelämän toimijoista koottu tuomaristo valitsee Kasvupolun semifinaalissa 8.5. Keravalla kaksi parasta yritystä.

Finaaliin valitut yritykset etenevät 24.─25.10.2018 järjestettävään valtakunnalliseen,  kaikille kasvuhaluisille yrityksille avoimeen Kasvu Open Karnevaaliin.

Kasvupolkuja on useita, joihin osaan ehtii vielä ilmoittautua!