piirros, ennakointikamari, raquel benmergui, Yritykset

Teollisuustyö muuttuu muttei lopu

Ihmistyö ei ole loppumassa mutta sen sisältö muuttuu. Tulevaisuus on kone- ja ihmistyön yhä syvemmässä ja saumattomammassa yhteiselossa, todettiin Ennakointikamarin Teollisuuden uusi nousu -tilaisuudessa.
Essi Lindqvist
Piirrokset Raquel Benmergui
FacebookTwitterLinkedIn

Ihmiselle lopulta jäävät tehtävät liittyvät koneiden heikkouksiin ja siihen, että loppukäyttäjät ovat lopulta toisia ihmisiä kaikkine inhimillisine piirteineen.

-On työtehtäviä, jotka siirtyvät kokonaan koneille; näistä tehtävistä siirrytään rooleihin, jotka vastaavat paremmin ihmismielen ja -kehon ominaispiirteitä, ennakoi Etlatieto Oy:n toimitusjohtaja Petri Rouvinen.

piirros, ennakointikamari, raquel benmergui,

Usein jää huomaamatta, että jonkun työn korvautuminen luo työtä toisaalla.

-Ainakin jos työn sisällön ja työn organisoimiseen liittyvien järjestelyjen annetaan joustaa, digitalisaation työhön kohdistuviin vaikutuksiin voi suhtautua toiveikkaasti, Rouvinen rohkaisee.

piirros, ennakointikamari, raquel benmergui,

Suomalainen teollisuus on kärsinyt kohta kymmenen vuotta heikosta kysynnästä; yritysten investointihalut ovat kadoksissa. Kemianteollisuus on kuitenkin kulkenut vastavirtaan, sillä on iso merkitys Suomen taloudelle.

-Kemianteollisuuden tuoma arvonlisäys Suomessa on 4,4 miljardia euroa, tavaraviennistä sen osuus 19 prosenttia ja teollisuustuotannosta 20 prosenttia. Liikevaihtoa alan yrityksissä kertyy 19 miljardia euroa, investoinnit ovat miljardin verran. Työllistäjänä ala on merkittävä: kemianteollisuus työllistää suoraan 34 000 henkeä, kertoi Kemianteollisuus ry:n johtava asiantuntija Maija Pohjakallio.

Ennakointikamari, teollisuus, robotti, kemianteollisuus

Kommentoi