Uudenmaan TE-toimiston, työlupien käsittely, työlupayksikkö, oleskelu- ja työlupa-asioissa, Asiakaslähtöisyys, Uudenmaan TE-toimiston työlupayksikössä Vaikuttaminen, Yritykset

Työlupien käsittely on ruuhkautunut Uudenmaan TE-toimistossa

Uudenmaan TE-toimiston työlupayksikössä on tällä hetkellä seitsemän kuukauden käsittelyaika, mikä on täysin kestämätön tilanne yrityksille. Lupaprosessia on sujuvoitettava.

Helpotusta Uudenmaan TE-toimiston työlupayksikköön on onneksi tulossa; yksikköön on tulossa kymmenen henkilötyövoiman lisäys.

Markku Lahtinen, koulutus, amisreformi, ammatillinen koulutus, koulutus, oppisopimus, kauppakamari,

-Asiakaslähtöisyys on oleskelu- ja työlupa-asioissa keskeinen asia, joka vie kohti nopeampia käsittelyaikoja ja säästää niin viranomaisten kuin työnantajien resursseja sekä ennen kaikkea tuo kaivattuja osaajia työmarkkinoille, sanoo projektijohtaja Markku Lahtinen.

– Se purkaa jonoja vasta viipeellä. Resurssilisäys ei kuitenkaan tuo helpotusta esimerkiksi eri lupaviranomaisten keskinäiseen yhteistyöhön, jossa on kehitettävää, sanoo projektijohtaja Markku Lahtinen.

Uudenmaan TE-toimiston johto on tarttunut haasteeseen nopeuttaa päätösprosessia. TE-toimisto käynnistää palvelumuotoiluprosessin, jossa työvoimahallinnon tekemän työntekijän oleskeluluvan osapäätöksen vaiheita avataan asiakkaiden, työnantajien ja luvanhakijoiden näkökulmasta.

– Palvelumuotoilun tavoitteena on löytää ja poistaa turhia, erityisesti yrityksiä ja työnantajia rasittavia vaiheita olemassa olevan lainsäädännön rajoissa, Lahtinen kertoo.

Palvelumuotoiluprosessiin osallistuu muutamilta avainaloilta yrityksiä, jotka rekrytoivat paljon ulkomaalaisia työntekijöitä Suomessa. Kauppakamari selvittää taustaksi, mitä ulkomaalaislaki velvoittaa lupaprosessissa tehtävän ja vertailee eri viranomaisten antamien ohjeiden yhdenmukaisuutta.

– Asiakaslähtöisyys on oleskelu- ja työlupa-asioissa keskeinen asia, joka vie kohti nopeampia käsittelyaikoja ja säästää niin viranomaisten kuin työnantajien resursseja sekä ennen kaikkea tuo kaivattuja osaajia työmarkkinoille, toteaa Lahtinen.

Palkkaisinko ulkomaalaisen?

Website Comments

1. Erkki Tulensalo
    Vastaa

Tottakai palkkaisin jos vain on pätevä työhön ja tulee toimeen myös suomen kielellä ja pystyy hoitamaan annetut tehtävät, ihonvärillä ei pitäisi enää nykyään olla merkitystä kaikki olemme pohjimmiltamme samanlaisia ja koska suomen väkiluku pienen syntyvyyden laskiessa kokoajan niin ulkomaalaisia tullaan tulevaisuudessa palkkaamaan jotta työt yleensä saataisiin hoidettua.